Lukas: paljude meelest on IRL oma nägu kaotamas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu Nokia Kontserdimajas. Sinimustvalge lipsuga osaleja.
Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu Nokia Kontserdimajas. Sinimustvalge lipsuga osaleja. Foto: Andres Haabu

Riigikogu liige ja endine haridusminister Tõnis Lukas tunnistas, et on näinud IRList lahkumise avaldusi inimestelt, kellele on elamisloaskandaaliga seonduv hinge läinud.

«Seni on väljaastujaid minu hinnangul päris palju,» vastas Lukas küsimusele, kas Urmas Reinsalu valituks osutumisel on Isamaaliidu taustaga inimeste seas palju erakonnast lahkujaid, vahendas ERR Uudised.

«Näiteks Tartu piirkonna juhatuses olen ma neid avaldusi näinud,» jätkas ta ja selgitas, et paljudel on südamel näiteks elamislubadega kaubitsemisega seonduv.

«Endiste erakonna liikmete meelest on erakond oma nägu kaotamas, ma olen näinud paljude inimeste suurt muret selle pärast, need inimesed, kes on elamisloaskandaali pärast või üleüldse mingil sisuliselt põhjusel erakonnast lahkunud, on peamiselt endise Isamaaliidu taustaga, see pole tegelikult isegi oluline, nad on pikemaaegsed erakonna liikmed, ma arvan, et nende lahkumine väheneks, kui valituks saaks Andres Herkel.»

«Raske on ju ka psühholoogiliselt kuidagi leppida, et suhted erakonnas, mida sa ise oled ehitanud ja mille mees sa oled olnud, on kuidagi väga halvasti läinud, nii et ega see hingeline seisund sellega seoses pole kerge,» lisas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles