Kultuurkapital andis laureaatidele üle aastaauhinnad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla apteeker Melchiori tsükli 3. romaan.
Indrek Hargla apteeker Melchiori tsükli 3. romaan. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kultuurkapital andis laupäeva õhtul Pärnus Endla teatris alanud tseremoonial üle aastaauhinnad.

Arhitektuuri 7000-eurose aastaauhinna sai Peterburi Jaani kiriku interjööri autor Juta Lember vaimselt ja arhitektuurselt nõudliku ruumitüübi meisterliku ja kaasaegse käsitluse eest ning tunnustusena aastatepikkusele säravale ja mitmekesisele loometööle.

Audiovisuaalse kunsti aastauhind läks jagamisele mängifilmi «Idioot» stsenaristi Rainer Sarneti ja operaatori Mart Tanieli vahel. Mõlemad said auhinnaks 3500 eurot.

Helikunsti 7000-eurose aastaauhinna sai Anti Marguste Eesti rahvamuusika traditsioone ja rahvuskultuurilisi väärtusi kandva ning arendava looming upärandi eest.

Kirjanduse 7000-eurose aastaauhinna sai Indrek Hargla «Apteeker Melchiori» romaanisarja ning jätkuva loomingulise kõrgvormi ja žanrilise mitmekesisuse eest.

Kehakultuuri ja spordi 7000-eurose aastaauhinna sai Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli eduka esinemise eest Euroopa meistrivõistluste valikturniiril ja koondise läbi aegade kõrgeima reitingu eest maailmas.

Kujutava- ja rakenduskunsti 7000-eurose aastaauhinna sai Raoul Kurvits silmapaistva loomingulise tegevuse eest 2011. aastal. Kultuurkapital tõstis esile Kurvitsa isiknäituse «VOOL/tööd» Kultuurikatlas, performance’itegevuse kunstifestivalil «Seanahk 3» ja kontseptuaalse sound art albumi «Forbidden to Sing».

Näitekunsti aastaauhind läks jagamisele teatrite NO99 ja YES33 ehk Tartu uue teatri vahel omanäoliste, üldpildist selgesti eristuvate käekirjade ja kompromissitu pühendumise eest 2011. aastal. Mõlemad teatrid saavad 3500 eurot.

Rahvakultuuri 7000-eurose aastaauhinna sai Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ürituse TeateTants 2011 korraldamise eest.

Lisaks kultuurkapitali aastaauhindadele selgusid laupäeval ka kultuurkapitali sihtkapitalide aastaauhindade saajad. Kokku jagas kultuurkapital auhindadena laiali 149 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles