TV3: Tarand ja Raid avastasid IRLi suurkogul kahtlased noored

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi suurkogu
IRLi suurkogu Foto: Andres Haabu

IRLi valimistel sõltumatute vaatlejatena osalenud Indrek Tarand ja riigikogu liige Juku-Kalle Raid avastasid suurkogult vene keelt kõnelevad noored, kes kaamera eest pagesid.

Europarlamentäär Indrek Tarand ja riigikogu liige Juku-Kalle Raid kasutasid Tunne Kelami toodud kirjutustarbeid selleks, et üles tähendada võimalikke rikkumisi IRLi esimehe valimistel, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Tunne oli toonud Euroopast vagunitäie mingeid materjale ja kuna partei ei andnud meile vaatlejatele vajalikke materjale, siis me pidime rahulduma nendega, mis oli,» rääkis IRLi valimistel sõltumatu vaatlejana osalenud eurosaadik Indrek Tarand.

Juba tund enne hääletuste algust olid sõltumatud vaatlejad jälile jõudnud kahtlasele sahker-mahkerile.

«Ma tean, et su järgmine küsimus on, et keda ma eelistaksin. Ma kindlasti eelistaksin seda inimest, kes kutsus Mustveest kohale pohmas noored,» rääkis Juku-Kalle raid TV3 reporterile.

Nokia kontserdisaali rõdul viimases reas istusid tõepoolest vene keelt kõnelevad noored. Valdavalt dressidesse riietunud noortel käis omavahel tihe suhtlus. Pidevalt tehti ka telefonikõnesid, mille kaudu anti kas siis aru või saadi korraldusi. Nii mõnelgi noorel oli käes ka hääletusmandaat.

Juku-Kalle Raidi küsimuse peale, millal noored liikmeks astusid, tuli vastuseks «hiljuti». TV3 reporter uuris, kelle poolt kaamera eest põgenevad noored hääletada kavatsevad.

Kui Mustveest pärit tegelased avastasid, et on kaamera huviorbiidis, tegid mitmed neist kiirelt Nokia kontserdisaalist minekut, samal ajal enda nägu kapuutsiga varjates.

Juku-Kalle Raidi sõnul oli tegemist ühe IRLi liikme tentsikutega. Täpsemad faktid lubasid Tarand ja Raid pärast põhjalikku taustatööd avalikustada homsel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles