Opositsioon algatab Maripuu umbusaldamise homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel esmaspäeval pidi sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu kõnepuldis vastama saadikute teravatele küsimustele.
Eelmisel esmaspäeval pidi sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu kõnepuldis vastama saadikute teravatele küsimustele. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon otsustas tänasel koosolekul, et avaldus sotsiaalminister Maret Maripuu umbusalduseks antakse menetlusse homme.

Erakonna infojuhi Toomas Raagi sõnul on avaldusele praeguseks allkirja andnud 38 opositsioonisaadikut. «Aga võib arvata, et homseks on neid veel rohkem,» lisas Raag.

Umbusaldushääletuse menetlusse andmiseks on tarvis vähemalt 21 riigikogu liikme allkirja. Umbusaldusavaldus läheb läbi, kui seda toetab vähemalt 51 saadikut. Kolmes umbusaldust toetavas fraktsioonis on kokku 40 saadikut.

Riigikogu keskfraktsioon alustas allkirjade kogumist sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks, sest peaminister Andrus Ansip hoiab teda jätkuvalt ametis, hoolimata sügisel tekkinud segadustest puuetega inimeste toetuste väljamaksmise ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles