Saarts: Eesti poliitika ladvikus on alanud verevahetus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Urmas Reinsalu saamine IRLi juhiks kinnitab pärast Sven Mikseri esiletõusu veelkord, et Eesti poliitika ladvikus on alanud verevahetuse aeg, ütles politiloog Tõnis Saarts.

Saartsi hinnangul tulevad lähema viie aasta jooksul ka Keskerakonna ja Reformierakonna uued liidrid tõenäoliselt nooremast põlvkonnast, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Politoloogi hinnangul on Urmas Reinsalu liidrina erakonna kui terviku püsimise seisukohalt turvaline valik, sest ta on vastuvõetav nii «kampsunite» kui ka Res Publica tiivale, kuid täielikku sõjakirve mahamatmist Saarts siiski ei usu.

IRLi koalitsioonipartner Reformierakond ei usu, et liidrivahetus kahe erakonna suhetes midagi muudaks, sest Urmas Reinsalu pole IRLi ladvikus uus tegija.

Reformierakonna aseesimees Keit Pentus sõnas, et Urmas Reinsalu on just see, mida IRL praeguses etapis vajab, sest ta on rahulik ja tasakaalukas poliitik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles