ERR: Masso ei välista kaugemas tulevikus IRLi ja Reformierakonna liitumist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Analüütikud on rääkinud, et Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond on ajapikku järjest sarnasemaks muutunud, politoloog Iivi Anna Masso sõnul ei ole kaugemas tulevikus võimatu ka nende ühinemine.

Politoloog Iivi Anna Masso ütleb, et Eesti parteide maastik erineb teiste riikide omast selle poolest, et mujal on üks tugev parempoolne erakond, Eestis on aga neid kaks, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Masso sõnul on huvitav küsimus see, kas Eestis suudavad kaks tugevat parempoolset erakonda oma olemasolu õigustada või on kaugemas tulevikus ees näiteks ka Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna liitumine.

«Ütleme nüüd, kui IRLis selgelt valiti IRLi näoks Res Publica nägu, siis ma arvan, et nende erinevus Reformierakonnast tegelikult vähenes. Res Publica tiiva erinevust Reformist on minu meelest raskem tuvastada kui seda vana «kampsunite» IRLi oma,» ütles Masso ning lisas, et see teeb kahe erakonna eraldi olemasolu õigustamise pikapeale veidi raskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles