Riik eraldab 40 000 eurot Venemaal lähedasi külastavate inimeste viisatoetusteks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.



FOTOL:TÕRMA SURNUAED
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA
Kalmistu. FOTOL:TÕRMA SURNUAED Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Venemaa piiriäärsetel aladel oma lähedasi või nende matmispaiku külastavatel inimestel on võimalik taotleda Venemaa Föderatsiooni viisataotluse menetlemise tasu kompenseerimist ning selleks on riik tänavu eraldanud 40 000 eurot.

Möödunud aastal kasutati seda võimalust 732 korda, teatab siseministeerium. Igale taotlejale hüvitatakse viisalõivu maksimaalselt 70 euro ulatuses, millest peetakse kinni tulumaks. Iga viisalõivu kompensatsiooni saajate nimekirja kantud isik võib taotleda aasta jooksul kuni kahe viisalõivu kompenseerimist. Hüvitist saab vaid sellise viisa eest, mille kehtivusaeg langeb kas osaliselt või täielikult 2012. aastasse.

Hüvitise saamiseks võivad taotlusi esitada kõigis maakondades elavad Eesti kodanikud, kes soovivad Venemaa piiriäärsetel aladel elavat abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku külastada. Lähisugulaseks loetakse ema, isa, tütart, poega, õde, venda, vanaema, vanaisa ja lapselapsi. Sugulaseks loetakse taotleja või tema abikaasa lähisugulase tütart, poega, ema, isa, õde, venda, vanaema, vanaisa või lapselapsi.

Inimesed, kes külastavad abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku Venemaa Föderatsiooni Pihkva oblasti Petseri linnas või Petseri rajooni Irboska, Krupa, Kulje, Laura, Uue-Irboska, Pankavitsa või Petseri vallas, peaksid oma taotlusega pöörduma Võru maavalitsusse. Inimesed, kes külastavad abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku aga Leningradi oblasti Slantsõ rajooni Zagrive vallas, Kingissepa rajooni Bolšelutski ja Kuzemkino vallas ning Ivangorodi linnas, peaksid pöörduma Ida-Viru maavalitsuse poole.

Taotlus viisalõivu kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks ja kompensatsiooni saamiseks tuleb taotlejal esitada paberil või elektrooniliselt ja digitaalselt allkirjastatuna. Taotlusvormid on saadaval sellel veebilehel. Taotlemise kohta saab täpsemat teavet kas siseministeeriumi kodulehelt või Ida-Viru ja Võru maavalitsusest:
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles