Anton Vainost sai Venemaa valitsuse innovatsioonikomisjoni liige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Vaino
Anton Vaino Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin määras valitsuse aparaadi juhi Anton Vaino valitsuse kõrgtehnoloogiate ja innovatsioonide komisjoni liikmeks.

Putini allkirjastatud korraldus ilmus esmaspäeval Venemaa valitsuse veebilehel.

Sama korraldusega määras Putin komisjoni ka asepeaminister Vladislav Surkovi, kellest saab komisjoni aseesimees.

Venemaa president Dmitri Medvedev nimetas mullu detsembri lõpus Eesti NSV kommunistliku partei kunagise juhi Karl Vaino lapselapse Anton Vaino (39) valitsuse personaliülemaks. Anton Vaino ametlik ametinimetus on minister - valitsusaparaadi juhataja. Anton Vaino sai 2005. aasta aprillis Vene peaministri protokolliülemaks ning sellel ametikohal töötas ta kuni ministriks nimetamiseni. Anton Vaino on sündinud 17. veebruaril 1972 Tallinnas.

Anton Vaino vanaisa Karl Vaino oli Eestimaa Kommunistliku Partei keskkomitee esimene sekretär aastail 1978-1988. 1923. aastal Siberis Tomskis sündinud mees ei osanud peaaegu üldse eesti keelt, tema ajal süvenes Eestis venestamine. Karl Vaino ei olnud nõus ka Mihhail Gorbatšovi perestroikapoliitikaga ning 1988. aastal asendati ta Vaino Väljasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles