E-rahvaloenduse maailmarekordist on puudu veel umbes 28 000 inimest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendus
Rahvaloendus Foto: Toomas Huik

E-rahvaloenduse maailmarekordi piir on arvatavasti 726 000 inimese juures, täna kella 16 seisuga oli praegu Eestis toimuva rahvaloenduse raames ennast e-loendanud 697 888 inimest.

Rahandusminister Jürgen Ligi kutsub Eesti elanikke üles kasutama viimaseid rahvaloenduse päevi, et ennast e-loendada ja olla osaline maailmarekordi sünnis, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«E-rekordi piir on arvatavasti 726 000 loendatud inimese juures. Sel tulemusel oleks  ajalooline kaal ja Eesti hea e-maine hoidmisel ei ole sportlik hasart mu meelest häbiasi,» ütles minister.

Täna kella neljaks pärastlõunal oli Eestis rahvaloenduse ankeet täidetud internetis 697 888 inimesel, mis moodustab 52,9 protsenti Eesti arvestuslikust rahvaarvust. Eesti puhul tuleb arvestada, et lõplik rekord sõltub ka sellest, kui palju inimesi kokku loendatakse.

Teadaolevalt on seni kõige kõrgem elektroonilisel rahvaloendusel osalenute protsent olnud Kanadas, kus veebi kaudu vastas 54,6 protsenti elanikest.

Internetis saab rahvaloendusel osaleda vaid 31. jaanuari südaööni, ülejäänuid külastab rahvaloendaja 16. veebruarist – 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles