Rumeenia ekspeaminister mõisteti vangi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia endine peaminister Adrian Nastase.
Rumeenia endine peaminister Adrian Nastase. Foto: SCANPIX

Rumeenia ülemkohus mõistis endise peaministri Adrian Nastase täna süüdi korruptsioonis ning määras talle kaheaastase vanglakaristuse.

Aastatel 2000-2004 Rumeenia sotsiaaldemokraatlikku valitsust juhtinud Nastase mõisteti süüdi 1,7 miljoni euro omastamises, mida endine valitsusjuht kasutas oma valimismiskampaania rahastamiseks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Lisaks Nastasele mõistis kohus kuni kuueaastase vanglakaristuse veel viiele isikule, kes mõisteti süüdi võimu kuritarvitamises.

Nastase lubas kohtu otsuse edasi kaevata, leides, et kohtunikele avaldati säärase otsuse langetamiseks poliitilist survet.

«Otsuse eesmärgiks on panna inimesed unustama tänavameeleavaldusi,» lisas Nastase, viidates sel kuul riigis puhkenud ulatuslikele demonstratsioonidele, kus tuhanded inimesed avaldasid meelt valitsuse tegevuse ning langeva elujärje pärast, nõudes ka peaminister Emil Boci ja president Traian Băsescu lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles