Michael C. Polt: USA valimiste võtmeteemaks saab majandus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaadid valimisdebati ajal Floridas hümni austamas.
USA vabariiklaste presidendikandidaadid valimisdebati ajal Floridas hümni austamas. Foto: SCANPIX

Tavaliselt jääb USA president teisest ametiajast ilma siis, kui ta on teinud mõne suurema prohmaka, Barack Obama on seni suurematest vapustustest osanud hoiduda, kuid USA suursaadik Eestis Michael Polt hoiatab enneaegsete järelduste eest.

Polti sõnul on enamikule inimestest kõige hingelähedasem kõik see, mis on seotud nende eraeluga ning kui vaadata tänast USAd, Eestit või kogu Euroopat, siis on inimestele kõige tähtsam see, kui hästi nad toime tulevad - kas töökoht on kindel, kas lapsed on kindlustatud, kas elul on piisavalt kvaliteeti, vahendas ETV saade «Välisilm».

«Seega majandus on küsimus number üks – sel hetkel, kui nad lõpuks oma hääle annavad, mõtlevad nad oma kõige isiklikumate asjade peale: kas usaldada konkreetset poliitikut või mitte; seega majandus saab olema küsimus number üks ja number kaks ja number kolm,» nentis suursaadik.

Üks vabariiklaste kandidaate on Mitt Romney, kes on mormoon; küsimusele, kas USA on valmis selliseks presidendiks, vastas Polt jaatavalt, sest tema sõnul on Ameerika valmis igasuguseks presidendiks.

«Me olime valmis, kui John Kennedy kandideeris, ta oli katoliiklasest president, me oleme valmis naispresidendiks, me olime valmis afroameerika presidendiks, me oleme valmis aktsepteerima iga ameeriklast, kes on võimeline veenma meid selles, et just tema on õige sellele ametikohale, religioon, taust, rahvus ei mängi siin rolli,» sõnas Polt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles