USA president kinnitas droonirünnakute korraldamist Pakistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA drooni kujutava plakati põletamine Islamabadis.
USA drooni kujutava plakati põletamine Islamabadis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kinnitas eile droonirünnakute korraldamist terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja islamiliikumise Taliban sihtmärkide pihta Pakistanis.

Siiani polnud taoliste operatsioonide korraldamist Pakistanis ametlikult tunnistatud.

«Suuremas osas on need olnud täppisrünnakud Al-Qaeda ja nende liitlaste vastu. Need on inimesed, kes on aktiivsete terroristide nimekirjas, kes üritavad rünnata ameeriklasi, ameerika asutusi ja ameerika baase,» ütles Obama.

USA mehitamata luurelennukilt tulistatud raketid surmasid eelmisel nädalal Põhja-Waziristanis neli äärmuslast. Rünnak leidis aset Degani külas, mis paikneb Põhja-Waziristani keskusest Miranshah'st 25 kilomeetri kaugusel läänes. Kohalike luureallikate teatel olid äärmuslased pärit Türkmenistanist.

Tegemist oli sel aastal alles kolmanda USA droonirünnakuga Pakistani territooriumil seoses moratooriumiga, mis kuulutati välja pärast 24 pakistani sõduri hukkumist mullu novembris, kui NATO kopter korraldas eksliku piiriülese rünnaku Afganistanist.

Eelmisel aastal andis USA Pakistani poolautonoomses hõimuvööndis 64 droonilööki, 2010. aastal oli rünnakuid 101.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles