ERR: sotsioloogi hinnangul käitub Keskerakond skandaalides ennasthävitavalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Saar.
Andrus Saar. Foto: Peeter Langovits

Sotsioloog Andrus Saar leiab, et Keskerakonna suutmatus skandaalidega toime tulla on suurima liikmeskonnaga partei poliitikas isolatsiooni tõuganud.

Saare hinnangul on Keskerakond käitunud ennasthävitavalt, sest pika aja jooksul aset leidnud skandaalidest pole ükski jõudnud selge parteipoolse lahenduseni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Skandaalide lahendamata jätmine ja ebamääraste olukordade taastootmine on tema hinnangul Keskerakonnale iseloomulik alates lindiskandaalist või Venemaalt raha küsimise skandaalist. Saar lisas, et eetikaküsimustes ei saa olla halle tsoone, eetika kas on või seda ei ole.

«Keskerakonna puhul ühiskond ootab - ja ma arvan, et Keskerakonna suurem osa liikmeskonda ootab ka, et just seesama moraalne otsus tehtaks ja et Priit Toobal peataks oma riigikogu liikmeks oleku või siis Keskerakonna peasekretäriks oleku,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles