Härm: kõneleme eestlusest ohvri positsioonilt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Härm
Anders Härm Foto: Margus Ansu

Kultuurikriitik Anders Härm ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et eestlusest kõneldakse senini kaitsepositsioonilt, kuigi selleks pole enam vajadust.

«Meie rahvuslik identiteet on tänapäeva maailmas ikkagi üks meie identiteet, meil on tuhandeid ja miljoneid erinevaid identiteete, muuhulgas me oleme ka eestlased. Tõsta see meie paljude identiteetide hulgast eraldi kilbile, seal on teatud küsitavused, kas see on adekvaatne enesemääratluse vorm,» rääkis Härm.

«Mulle tundub, et me ikkagi kõneleme sellest eestlusest kogu aeg mingilt ohvri positsioonilt. Meil on 20 aastat oma riik olnud, ma arvan, et oht sellele riigile on ülepaisutatud ja me võiksime natuke suuremeelsemad olla,» jätkas ta.

Härm lisas, et Eestis kiputakse samastama rahvuslikke ja riiklikke huvisid ning me võiksime olla pisut kosmopoliitsemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles