Pensionär jäi Partsi soovitust järgides jänni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministri soovitust ise metsa puude järgi minna on seadusekuulekal inimesel keeruline järgida.
Majandusministri soovitust ise metsa puude järgi minna on seadusekuulekal inimesel keeruline järgida. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pärnu pensionär Mart tahtis teha nii, nagu minister Juhan Parts soovitas: kellele puud liiga kallid osta, toogu metsast ise, kuid jäi jänni.

Pärnus elavale pensionärile jäi jalutades silma kuivanud puu, mida hea peremees metsa vedelema ei jätaks, ja ta läks Partsi soovitust järgides kohalikust RMKst endale nõutama, kirjutab Õhtuleht.

Mardi sõnul selgitati RMKs talle asja umbes nii: riigi maa küll ja annaks hea meelega, aga metsatukk asub Pärnu linna territooriumil ega kuulu meie haldusalasse.

Pärnu linnavalitsusest öeldi Õhtulehele kiiresti ja veendunult, et see on riigi mets ja nemad ei saa midagi lubada ning soovitati küsida maavalitsusest, mille maatoimingute talituse juhataja Rein Klaassen uuris kaarti ja tõdes, et see on reformimata riigimaa ega kuulu seetõttu õieti kellelegi.

Klaasen soovitas pöörduda Keskkonnainspektsiooni poole, kuna keskkonnainspektorid saavad puu loata mahavõtmise eest inimest karistada, siis võib-olla oskavad nad ka öelda, kust raieluba küsida.

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni juhataja Teet Sepp ütles, et raieluba peab kindlasti olema, aga kust ja kelle käest raieluba küsida, et kõik oleks seaduslik, ei osanud Sepp öelda, soovitas maa-ametist uurida.


Maa-ameti osakonnajuhataja kt. Anu Sootla arvas, et võib-olla RMK saab loa anda ja küsis telefoni teel sealsetelt ametnikelt järele, aga vastus oli ikka üks: meil ei ole õigust raieluba anda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles