Kaitsevägi otsib kadunud sõdurit lehekuulutuse kaudu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kuulutus.
Kaitseväe kuulutus. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuna Scoutspataljonil pole õnnestunud ühendust saada tööle ennistatud kapraliga, siis otsib väeosa meest lehekuulutuse abil taga. Kaitseväe kinnitusel on tegu esimese korraga, kus tuleb kaitseväelasi nii üles leida.

Esmaspäevases Postimehes ilmus kuulutus, kus anti teada, et kaitseväe juhataja on ennistanud kapral Margus Reilandi teenistusse ning mees on kohustatud kohe ilmuma väeossa.

Kapral Margus Reiland teenis sõduri ametikohal Scoutspataljonis ja vabastati teenistusest  distsiplinaarsüüteo tõttu, selgitas Arvo Jõesalu kaitseväe teavitusosakonnast. «Distsiplinaarsüütegu seisnes alkoholijoobes olekus,» lisas ta. Kapral Reiland esitas teenistusest vabastamise otsuse kohta vaide ning see rahuldati, kuna teenistusest vabastamine ei olnud vormistatud korrektselt.

Jõesalu sõnul teatas kaitsevägi teenistusse ennistamisest ajalehe vahendusel, kuna neil ei ole õnnestunud kapraliga kontakti saada ei tähitud kirja ega teiste kanalite kaudu.

«Ühendust on üritatud saada tähitud kirja teel, tavaposti kaudu, lühisõnumi, helistamise, meili teel ja ka läbi pereliikmete,» kirjeldas Jõesalu kaitseväe pingitusi kadunud mehe leidmisel. Mees ei ole ka ise kaitseväega ühendust võtnud.

«Haldusmenetluse seaduse kohaselt võib teatada isikule haldusorgani otsusest ajalehe vahendusel, kui isiku viibimise koht ei ole teada,» kinnitas kaitseväe esindaja ja lisas, et seadusest tulenevalt loetakse ajalehes teate avaldamine dokumendi kättetoimetatuks isikule.

Jõesaare kinnitusel otsib kaitsevägi esimest korda oma alluvaid lehe kaudu taga, kuna varem pole selleks vajadust olnud.

Vastavalt kuulutusele on Reilandil aega teenistusse ilmuda kuni 15. veebruarini, kui ta seda ei tee ning ei teata kirjalikult oma puudumise põhjustest, siis lõppeb tema teenistussuhe kaitseväega alates 16. veebruarist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles