Kohus mõistis džinni joonud liiklushuligaanid vangi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohus mõistis viieteistkümneks päevaks vangi kaks liiklushuligaani, kellele politsei taotles veelgi karmimat karistust.

Politseinikud pidasid 22-aastase Jüri juhitud sõiduauto VAZ kinni möödunud aasta mais Tapal. Jüril tuvastati alkoholijoove, lisaks puudus tal mootorsõiduki juhtimisõigus.

Mehe sõnul oli vaja sõita Jänedale, kuid sõidukiomanik oli ise purjus. Ennast tundis ta kainena, vaatamata sellele, et eelnevalt jõi mees ära pool liitrit džinni. 

22-aastane Gent peeti möödunud aasta juulis kinni Rakveres Koidula tänaval. Mehe sõnul einestas ta koos oma sõpradega kõrvaltänavas asuvas toitlustusasutuses, kus tarbis toidu kõrvale džinni.

Pärast mõtet edasi liikumiseks, küsis ta autoomanikult Fordi võtmed ja asus ise autot juhtima. Autojuhilube pole Gentil kunagi olnud.

Esmaspäeval taotles politsei kohtuväline menetleja Jürile 20 päeva ja Gentile 30 päeva aresti. Kohus määras kummalegi mehele 15 päeva aresti.

Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue ütles, et ta taotles kohtult meestele karme areste, sest nad on korduvalt toime pannud samaliigilisi õigusrikkumisi nagu purjus peaga ja juhilubadeta sõitmine.

«Inimestel oleks ammu aeg aru saada, et joobes juhtimine on riigi poolt kõige rangemalt karistatav väärtegu, sest selle teoga pannakse nii ennast kui ka teisi inimesi suurde ohtu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles