TTÜs keelati loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamine

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Mihke Maripuu

Alates tänasest on kõigis Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi poolt õpetatavates ainetes tudengitel keelatud arvutite, iPadide ja nutitelefonide kasutamine.

«Meie kogemus on, et enamik tudengeid ei kasuta sülearvuteid loengute ajal mitte õppetöö, vaid pigem meelelahutuslikel eesmärkidel (uudiste lugemine, suhtlusportaaalides osalemine jms),» rääkis TTÜ avaliku halduse instituudi direktor Rainer Kattel.

Ta lisas, et olukorras, kus paljud tudengid on sunnitud käima õppimise kõrval ka tööl, st kus neil on niigi oluliselt vähem aega õppetööle pühenduda, on taoline käitumine klassiruumis veel üks faktor, mis alandab tudengite panust õppetöösse ja seega nende hariduse kvaliteeti.

«Rahvusvaheliselt on tehtud ka uurimusi, mis näitavad, et arvutite pidev kasutamine loengu ajal on teadmiste omandamise mõttes võrdne sellega, kui see tudeng ei olekski üldse loengutes käinud,» põhjendas Kattel. «Seetõttu kasutavad mitmed juhtivad ülikoolid ja õppejõud just sarnast keeldu (nt Harvard Law School).»

Kattel tõdes, et kahjuks kannatavad selle keelu all tõesti need tudengid, kes kasutavad sülearvuteid märkmete tegemiseks. Alternatiiv olekski siinkohal, kui tudengid ennast ise distsiplineeriks.

«Teine alternatiiv oleks piirata WiFi levikut loengute ajal,» lisas ta.

Ülikooli pressiesindaja Krõõt Nõges kinnitas, et selline kord on kehtestatud ainult avaliku halduse instituudi õpetatavatele loengutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles