Kotkaristi saav Laaneots: kaitsevägi on nüüd valmis

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe endine juhataja, kindral Ants Laaneots.
Kaitseväe endine juhataja, kindral Ants Laaneots. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilveselt saab tänavu kõrge ordeni, Kotkaristi I klassi teenetemärgi kaitseväe eelmine juhataja kindral Ants Laaneots.

«See oli väga meeldiv üllatus mulle,» ütles Laaneots pool tundi pärast uudisest kuulmist. «Mul on muidugi väga suur heameel, et riik ja president on nii kõrgelt minu 20-aastast tööd ja vaeva hinnanud.»

«Ma arvan, et tänaseks on Eesti kaitsevägi kui struktuur olemas. Seda saab muidugi lõputult täiustada, arendada, moderniseerida, aga süsteemina on ta olemas,» oli ta rahul. «Asi on tehtud. Tramm liigub, ei ole enam kandiliste ratastega ega seisa paigal.»

Eesti kaitsejõudude ülesehitaja Laaneots saab esimese Eesti kodanikuna pärast 1938. aastat Kotkaristi I klassi teenetemärgi, teatas presidendi kantselei.

Kotkaristi I klassi teenetemärgi sai eestlastest viimati 1938. aastal kindralmajor Tõnis Rotberg. Taasiseseisvunud Eestis on presidendilt Kotkaristi I klassi teenetemärke saanud välisriikide kõrged sõjaväelased, näiteks NATO vägede endine ülemjuhataja Euroopas Wesley K. Clark ja NATO Euroopa liitlasvägede endine ülemjuhataja Bantz John Craddock.

Mullu anti see teenetemärk Rootsi kuninga staabiülemale, kindralmajor Håkan Petterssonile ning Eesti-NATO koostöö arendajale Egon Rammsile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles