Kirjadeskandaalis esitati Onksionile kahtlustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivor Onksion enne tööpäeva algust Püha Miikali koolis.
Ivor Onksion enne tööpäeva algust Püha Miikali koolis. Foto: Liis Treimann/Postimees

Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetlemise raames kuulati kahtlustatavana üle Ivor Onksion, keda kahtlustatakse eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises.
 

Kahtlustuse kohaselt kogus Ivor Onksion andmeid Hannes Rummu ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta, teatas riigiprokuratuur.

Prokuratuuri kinnitusel teostatakse jätkuvalt menetlustoiminguid kõikide asjaolude selgitamiseks. Menetluse huvides ei ole võimalik anda kahtlustuse sisu kohta täiendavaid kommentaare.

Kas ka riigikogu liige Priit Toobal on käinud ülekuulamistel, ei soostunud riigiprokuratuur ütlema. Prokuratuur kinnitas, et kirjadeepisoodis on kahtlustus esitatud vaid Onksionile.

Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetletakse kriminaalasja raames, milles on mõjuvõimuga kauplemise kahtlustus juba varasemalt esitatud Ester Tuiksoole ja Priit Toobalile.

Eraviisilise jälitustegevuse eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastane vangistus. Sõnumisaladuse rikkumise eest on süüdimõistmisel ette nähtud rahaline karistus.

Kaitsepolitsei töötajad leidsid Keskerakonna peasekretäri ja riigikogu liikme Priit Toobali kodu ja parteikontori töökohta läbi otsides üle 400 lehekülje väljatrükitud elektroonilist kirjavahetust, mis kuulub Euroopa Liidu Eesti esinduse juhile Hannes Rummule, ja mis ei tohiks kuidagi olla Keskerakonna või Toobali käsutuses. Toobal väitis, et need kirjad tõi talle varem Tallinna linnavolikogu aseesimehe, sotsiaaldemokraat Jaak Juske endise nõunikuna öötanud Ivor Onksion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles