TLÜ: tehnilised abivahendid on loengus pigem vajalikud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Vastupidiselt Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudile ei kavatse Tallinna Ülikool arvuteid või nutitelefone loengutes keelustada, kuna tehnilised abivahendid on loengutes pigem vajalikud.

«Tallinna Ülikoolis puudub poliitika, mis keelab üliõpilastel õppetöö käigus tehniliste abivahendite nagu süle- või tahvelarvutite, nutitelefonide kasutamist, samuti pole sellelaadse keelu rakendamine ülikoolil plaanis,» rääkis Tallinna Ülikooli pressiesindaja Maiki Voore.

Ta lisas, et see, mis vormis ja milliste abivahendite toel konkreetseid loenguid, seminare või praktikume läbi viiakse, on juba iga õppejõu ning üliõpilaste vaheline kokkuleppe.

«Tänases õppetöös on tehniliste abivahendite kasutamine tihtipeale pigem lausa vajalik, kuna paljud õppematerjalid asuvad erinevates e-keskkondades ning nende väljatrükk on tihtipeale ebavajalik ning rohelisele mõtlemisviisile vastukäiv,» sõnas Voore.

Voore sõnul on auditoorses õppetöös osalemine üliõpilasele üldjuhul vabatahtlik ning ta võib selle soovi korral asendada ka videoloengutega.

«Loomulikult tekib õppejõududel loengusaalis aeg-ajalt küsimus, kas tudengid tegelevad parasjagu konspekteerimise või näiteks sotsiaalvõrgustikele tähelepanu jagamisega, kuid seejuures tunnistavad õpetlased ka ise, et ainekursuse käigus uute teadmiste omandamine eeldab siiski ennekõike üliõpilase huvi ja vastutuse võtmist oma õpingute eest,» rääkis Voore.

Veidi erinevam olevat õppetöö korraldus näiteks seminaride või praktikumide puhul, kus tõepoolest on vajalik iga üliõpilase panus arutellu või praktilisse tegevusse. Tehniliste abivahendite, sh telefonide kasutamine on keelatud üksnes eksamitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles