Texases hukati mõrvar

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukatud Frank Moore.
Hukatud Frank Moore. Foto: AP / Scanpix

Texase osariigis hukati eile õhtul narkodiilerist kurjategija, kes mõisteti surma kahe inimese mõrvas.


Texase justiitsministeeriumi kinnitusel kuulutati mürgisüsti saanud 49-aastane Frank Moore surnuks kohaliku aja järgi kell 19.21, vahendas CNN News.

Kohus mõistis afroameerika päritolu Moore´i surma 23-aastase Samuel Boydi ja 15-aastase Patrick Clarki tapmises juba 1999. aastal. Süüdistuse kohaselt lasi ta mõlemad noormehed maha 1994. aastal ühe kohaliku baari ees.

«Nad soovisid mind tappa,» kinnitas Moore Court Tvnews.comile enne oma surma antud intervjuus ja kinnitas, et tulistas ohvreid enesekaitseks. Ka vahetult enne hukkamist väitis mees, et ei vääri surma, kuigi polnud kunagi ohvrite tapmist eitanud.

Alanud aastal on see Texase osariigis juba teine hukkamine. Kokku on osariigis hukatud 425 isikut. Surma mõistetud isikutest on 40 protsenti mustanahalised, 30 protsenti valgenahalised ja 29 protsenti latiinod.

USA vastne president Barack Obama on öelnud, et toetab surmanuhtlust teatud juhtumite puhul, vahendas AFP.

Surmanuhtlus taasseadustati osariigis 1976. aastal. Jaapani kõrval on USA ainus kõrgelt arenenud riik, kus hukkamisi täide viiakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles