Koolijuht: sisseastumiskatseid teevad kõik koolid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi.
Tallinna Inglise Kolledži direktor Toomas Kruusimägi. Foto: Toomas Huik

Eesti Koolijuhtide Ühenduse esimehe, Tallinna Inglise kolledži direktori Toomas Kruusimägi sõnul on gümnaasiumide sisseastumiskatseid vaja, kuna need näitavad õpilase teadmiste reaalset taset.

«Täna ei ole Eestis vist ühtegi gümnaasiumi, kus ei ole mingisuguseid sisseastumiskatseid. Seda tehakse selleks, et saada teada noorte sooviavaldajate reaalset taset,» selgitas Kruusimägi «Terevisioonis», vahendasid ERR uudised.

Saate külaline märkis, et hiljutine riigikohtu lahend sisseastumiskatsete kohta puudutab mitte ainult niinimetatud eliitkoole, nagu meedias on väidetud, vaid kõiki Eesti gümnaasiume.

«See, mida koolid õpilastelt teada tahavad, sõltub koolidest, nende kallakutest, õppeainetest ja valikutest,» märkis Kruusimägi.

Kommenteerides riigikohtu määrust sisseastumiskatsete kohta, ütles Kruusimägi, et see tõi teadmatust nii õpetajatele kui ka lastevanematele.

«On vaja kannatust, kuni tuleb lahend, ja siis saab edasi vaadata, kuidas käituda,» ütles koolijuhtide ühenduse esimees ning soovitas ära oodata, milliseid samme võtavad ette haridusminister ja riigikogu kultuurikomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles