Pisivaras saadeti üldkasulikule tööle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile Rakvere kohtumajas toimunud kohtuistungil asendati esmakordselt Lääne-Virumaal pisivargale politsei poolt taotletud arest üldkasuliku tööga.

Jõulude ajal jälgis turvatöötaja Rakveres Adoffi tänaval asuvas kaubanduskeskuses 46-aastast meest, kes oli ka varasemalt vargusega vahele jäänud. Mehe käitumine muutus üha kahtlasemaks, kui ta kassa juures asetas maha õlle nelipaki ja maksis ainult sigarettide eest. Pärast ostu lükkas ta õlled jalaga läbi turvaväravate. Mees peeti kinni ja anti politseile üle.

Rakvere politsei kohtuväline menetleja Ave Uue ütles, et mehel oli see juba teine aasta jooksul korda saadetud pisivargus ja erinevate süütegude eest määratud rahatrahvid on ta jätnud kõik tasumata.

Kohus rahuldas politsei taotluse ning mõistis mehele 10 päeva aresti. Karistus asendati 20 üldkasuliku töötunniga, mis mehel tuleb ära teha kahe kuu vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles