Eesti sõdur sai Afganistanis raskelt haavata

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistani valitsusvastased mässulised ründasid täna hommikul Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas jalgsi patrullivaid Eesti sõdureid, kellest üks sai isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses raskelt vigastada.

Haavatud sõdur sai Eesti parameedikutelt esmaabi, ta toimetati helikopteril Camp Bastioni sõjaväebaasi kolmanda taseme välihaiglasse, kus teda opereeriti.

Kaitsevägi teavitas haavatu lähedasi juhtunust. Haavatu nime ja vigastuste iseloomu kaitsevägi ei avalda isikuandmete kaitse seadust järgides.

Ka eelmisel teisipäeval sai Eesti sõjaväelane viga, olles Nad-e-Ali piirkonnas jalgsipatrullis. Ta viidi Inglismaale ravile. Üksusest eemal ravil peaks seega viibima viis vigastatut.

Mullu novembris Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis teenistust alustanud Eesti jalaväekompanii Estcoy-13 võitlejatest on praeguseks on lahingkontaktides haavata saanud juba kaheksa.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast ja teenib rahutus Helmandi provintsis alates 2005. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles