Tunnustatud kaitsepolitseinikud: ka meil on inimlikke tundeid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis pantvangis olnud Eesti jalgratturite saabumine Tallinna Lennujaama.
Liibanonis pantvangis olnud Eesti jalgratturite saabumine Tallinna Lennujaama. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilveselt tänavu riikliku teenetemärgi pälvinud kaitsepolitsei ametnikud märkisid, et Liibanoni pantvangikriisi lahendamiseks pingutasid ennastsalgavalt kuude kaupa väga mitmed nende kolleegid ning seda suurem oli ühine rõõm Eesti ratturite vabanemisel.

«Loomulikult läheb tunnustamine väga korda,» sõnas kaitsepolitseinik Tõnu Miilvee. «Esiteks tulevad mulle meelde kõik kolleegid, kes juhtumi lahendamiseks ennastsalgavalt töötasid. Suure saladuskatte all võin öelda, et neid oli rohkem kui kaks,» lausus ta.

«Teiseks toob see taaskord esile meie kõigi ühise rõõmu, kui kuudepikkune pingutus lõppes juulikuus meie meeste vabadusega,» lisas Miilvee. «Tõsi on ju see, et kaugeltki kõik taolised olukorrad ei lõpe nii positiivselt. See ei pruugi alati välja paista, aga ka meil on inimlikke tundeid, eriti siis, kui puutume korraga kokku kannatanute lähedaste mure, kurjategijate küünilisuse, reaalsete ohtude ja tagatipuks ka avalikkuse survega.»

«Ütlematagi selge, et tegemist oli kõva rahvusvahelise koostöö katsumusega, aga ennekõike pani see proovile Eesti enda võime kaitsta oma inimesi ka keerulisemates piirkondades kui meie turvaline kodumaa,» lisas Miilvee.

Teine kaitsepolitsei ametnik Peeter Oissar lisas, et võtab seda kui tunnustust kõigile, kes andsid oma osa meeskonnatöös, mida kroonis nii ülev tulemus kui meie oma inimeste ellujäämine kaugel Liibanonis väga plahvatusohtliku aja jooksul.

«On suur au täita oma kohust Eesti ja tema inimeste julgeoleku tagamisel,» lausus Oissar. «Meie töös tuleb siiski võrdlemisi harva silmitsi seista olukorraga, kus meie tegemistest sõltub sõna otseses ja vahetus mõttes kellegi elu. Nendeks olukordadeks valmistutakse ning kui see situatsioon päriselt käes, tuleb tegutseda. Mul on hea meel, et kaitsepolitsei koos oma kõigi partneritega suutis väljakutse vääriliselt vastu võtta.»

President Toomas Hendrik Ilves otsustas tänavu anda riikliku teenetemärgi kokku 99 inimesele, nende seas ka kaitsepolitsei ametnikele Tõnu Miilveele ja Peeter Oissarile, kelle läbimõeldud, professionaalne ja visa tegevus aitas koostöös teiste ametkondadega ja meie välispartneritega oluliselt kaasa mullu Liibanonis 114 päevaks pantvangistatud seitsme Eesti kodaniku vabastamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles