Maaülikool: arvutite keelamine on tehnilise progressi vastu võitlemine

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli õppeprorektor Jüri Lehtsaar.
Eesti Maaülikooli õppeprorektor Jüri Lehtsaar. Foto: Margus Ansu

Kui Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudis keelati loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamine, siis Eesti Maaülikooli hinnangul pole arvutite kasutamine neil probleemiks kujunenud.

«Eesti Maaülikoolis ei ole arvutite ja muude tehniliste abivahendite kasutamine loengutes seni teravaks probleemiks kujunenud,» rääkis Maaülikooli õppeprorektor Jüri Lehtsaar. «Paljudes õppeainetes on osa õppematerjalist kättesaadav õppeinfosüsteemi kaudu ja ei saa eeldada, et üliõpilane peaks kogu materjali enne loengut välja printima.»

Tema sõnul on maaülikool rohelist mõtteviisi juurutav ülikool.

«Siin üritatakse igati vähendada liigset paberikulu nii asjaajamiseks kui konspekteerimiseks,» kinnitas Lehtsaar. Ta tõdes, et üksikute üliõpilaste poolt arvuti ebasihipärane kasutamine ei ole loomulikult välistatud.

«Arvutite kasutamise keelamine oleks võrdne tehnilise progressi vastu võitlemisega,» märkis õppeprorektor. «Maaülikoolis ei ole plaanis nende kasutamist loengutes piirata. Püüelda tuleks selle poole, et loengud on üliõpilaste jaoks nii huvitavad, et neil ei tekiks soovi kõrvaliste asjadega tegelemiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles