Soome küsitlus: kolmandik ei hääletaks mingil juhul Haavisto poolt

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadid Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö pärast esimese vooru tulemuste selgumist.
Presidendikandidaadid Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö pärast esimese vooru tulemuste selgumist. Foto: Andres Haabu / Postimees

Roheliste kandidaat Pekka Haavisto saaks Soome presidendivalimistel rohkem negatiivseid hääli kui Koonderakonna kandidaat Sauli Niinistö, selgus televisioonivõrgustiku Nelonen tehtud küsitlusest.

33 protsenti vastanuist olid küsitluse põhjal vankumatult Haavosto vastu ega hääletaks tema poolt mitte mingil tingimusel.

Niinistö suhtes tundis sama 17 protsenti vastanuist. Neli protsenti küsitlusele vastanud soomlastest sõnas, et nad ei hääletaks kummagi poolt ja 38 protsendi sõnul sobiks neile mõlemad kandidaadid.

Meeste hulgas oli vastuseis Haavistole kõige kõrgem – 39 protsenti tundis, et ei saaks teda mingil juhul toetada. Naiste seas oli sama protsent 27.

Niinistö puhul oli tulemus vastupidine. 21 protsenti küsitluses osalenud soomlannadest sõnas, et Niinstö toetamine oleks neile vastuvõetamatu. Sellise arvamusega mehi oli aga 14 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles