TÜ: elektrooniliste vahendite kasutamine pole probleem

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Vastupidiselt Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudile, kus keelati loengutes arvutite kasutamine, ei pea Tartu Ülikool elektrooniliste vahendite kasutamist probleemiks.

Tartu Ülikooli pressiesindaja Anneli Miljani sõnul pole siiani kuulda olnud, et elektrooniliste vahendite kasutamine oleks ülikoolis suur probleem.

«Ilmselt võib tulla ette olukordi, kus tudengitel muu tegevuse või suhtluse kõrval õppetööle keskendumine tagaplaanile jääb, kuid usume, et huvitava ja haarava loengu puhul seda ei juhtu,» lisas ta.

Miljani sõnul võib arvuti kasutamine loengus olla vägagi kasulik ning konspekteerimine on vaid selle üks aspekt.

«Tänapäeva õppekavad on juba piisavalt interaktiivsed, et tudengid saavad õppetööd teha ka võrgukeskkonnas, vajalikku infot kohapeal kiirelt leida või end kasvõi mõnele põnevale loengule registreerida,» rääkis ta. «Seega neid päris ära keelata poleks ilmselt mõistlik.»

Miljan kinnitas, et Tartu Ülikoolis pole hetkel loengutes tahvelarvutite, nutitelefonide ja muude selliste vahendite kasutamise keelamine kõne alla tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles