Laar arutab kaitseministrite kohtumisel NATO tulevikku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitseminister Mart Laar osaleb neljapäeval ja reedel NATO kaitseministrite kohtumisel Brüsselis, kus arutatakse NATO tuleviku ja Afganistani operatsiooniga seotud küsimusi.

Kohtumisel tulevad arutluse alla NATO käimasolevad operatsioonid, NATO struktuurireformide käekäik, targa kaitsega ning NATO võimete arendamisega seotud küsimused ning eesseisev Chicago tippkohtumine.

Samuti kohtub Laar Brüsselis ka oma Soome kolleegi Stefan Walliniga, kellega allkirjastatakse Eesti ja Soome vaheline kaitselase koostöö raamdokument. Sõlmitav kokkulepe paneb paika kahe riigi vahelise kaitsekoostöö peamised eesmärgid ja valdkonnad aastateks 2012 kuni 2015.

Kohtumise raames toimub ka Balti riikide kaitseministrite kohtumine USA kaitseministri Leon Panettaga, kellega räägitakse kollektiivkaitse ja Euroopa julgeolekuga seotud küsimustest.

Brüsselis toimub ka niinimetatud Põhjala grupi kaitseministrite kohtumine, kus Balti riikide, Põhjamaade, Suurbritannia ja Hollandi ministrid arutavad riikidevahelise kaitsekoostöö tihendamist.

Samuti kohtub Laar Bulgaaria kaitseministri Anu Angueloviga, et arutada küberkaitsega seotud küsimusi.

Kaitseministrit saadavad Brüsselis Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ja Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri kohusetäitja Jonatan Vseviov.

Laupäeval osalevad kaitseminister Laar ja brigaadikindral Terras ka Müncheni julgeolekukonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles