ERR: Haaberstis vargaga konflikti sattunud turvameest ei tapetud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S turvamehe Eduard Zinovjevi mälestuseks põleb G4S' i peamajas Tammsaare teel küünal.
G4S turvamehe Eduard Zinovjevi mälestuseks põleb G4S' i peamajas Tammsaare teel küünal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Mullu 20. detsembril Tallinnas Haabersti kaubanduskeskuses vargaga konflikti sattunud ja temalt jalalöögi saamise järel surnud turvameest ei tapetud, vaid mees suri terviserikke tagajärjel, selgitas ekspertiis.

Turvamees Eduard Zinovjevi tegeliku surma põhjuse selgitasid kohtuarstid välja juba järgmisel päeval ning edastasid selle ka uurijatele ja prokuratuurile, uurimist juhtiv prokuratuur otsustas aga päev varem avalikkust šokeerinud info jõhkrast kuriteost ümber lükata alles pärast lõpliku ekspertiisiaktiga tutvumist, vahendab ERR Uudised.

Kohtuarst Anu Adams ja ka politsei kinnitasid «Aktuaalsele kaamerale», et surmapõhjus oli selge juba järgmisel hommikul tehtud lahangu järel ning prokuröri sõnul püstitati meediasse jõudnud versioon tapmisest esialgsetele ütlustele tuginedes.

23. jaanuaril jõudis ekspertiisiakt ka prokuröri lauale ning sealt selgus, et turvamehe surma põhjus ei olnud mitte kahtlustatava poolt temale antud löögid, vaid mehe  südamehaigus.
 
Prokurör Ainar Kolki sõnul pole arvatav tapja poolteist kuud siiski päris alusetult vanglas veetnud, kuna ta võttis omaks nii turvamehe löömise kui ka särkide varguse ja tal on hingel pikk kriminaalne minevik ning kehtiv karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles