Egiptuses hukkus jalgpallivägivallas vähemalt 73 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuses hukkus jalgpallivägivallas üle 70 inimese.
Egiptuses hukkus jalgpallivägivallas üle 70 inimese. Foto: SCANPIX

Egiptuses sai täna kohaliku jalgpalliliiga matši järel puhkenud vägivallas surma vähemalt 73 ja vigastada mitusada inimest, ütlesid tervishoiuministeeriumi ametnikud riigitelevisioonile.

Traagilised sündmused hargnesid Suessi kanali lähedal asuvas Port Saidi linnas, kui sealne jalgpallimeeskond alistas riigi tuntuima klubi Al-Ahly.

Telekaadrite põhjal tormas osa pealtvaatajatest kohe pärast lõpuvilet väljakule ja asus pealinnast Kairost külla sõitnud meeskonda taga ajama. Vägivallatsejad loopisid kive ja pudeleid ning tulistasid ilutulestikurakette.

Kohaliku surnukuuri anonüümsust palunud töötaja sõnul on osa tapetuist korrakaitsjad.

Vigastatute seas on ka jalgpallureid, Al-Ahly meeskond toimetati kaitseks staadioni siseruumidesse.

Üks Al-Ahly mängijaist nimetas sündmusi sõjaks, mitte jalgpalliks. Tema sõnul polnud sündmuskohal tagatud ei julgeolek ega arstiabi.

Pärast uudise levimist pealinna Kairosse katkestati seal peetud kõrgliiga kohtumine. Riigitelevisiooni andmeil panid vihased fännid osa staadionist põlema.

Tegemist on rängima jalgpallivägivallaga Egiptuses viimastel aastakümnetel.

Pärast aasta eest alanud revolutsioonilainet ehk araabia kevadet on kokkupõrked Põhja-Aafrika jalgpallistaadionitel sagenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles