Ansip: Dudajev elas pärast surma veel Annelinnas

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn. Foto: Margus Ansu

Rahandusminister Jürgen Ligi rõõmustas valitsuse pressikonverentsil, sest rahvaloenduse tulemusega kinnitas Eesti oma e-riigi mainet, kuid peaminister viitas samas, et tulevane registripõhine loendus ei pruugi enam olla nii täpne kui praegune.

«See on ajalooline number ja Eesti ilmselt ei oma võimalust seda parandada, teistel ei pruugi see olla jõukohane,» sõnas Ligi. «Kõik, kes osalesid, teavad, et nad on teatevõistkonnas osalenud.»

Ligi viitas sellele, et tulevikus viiakse rahvaloendusi läbi registrite alusel.

Peaminister Andrus Ansip täiendas aga, et registripõhist loendamist ei peeta maailmas usaldusväärseks, sest inimestel on huvid mitte rääkida tõtt.

«Näidata oma elukohana omavalitsust, kus ei elata, et saada täiendavaid soodustusi,» tõstis Ansip esile. «Seetõttu peetakse seda traditsioonilist rahvaloendust usaldusväärsemaks.»

Peaminister tõi näiteks, et kui tema oli Tartu linnapea, elas registri kohaselt Annelinnas Džohhar Dudajev, kuid maailmale oli teada, et Dudajev oli siit ilmast lahkunud.

«Markantne üksikjuhtum, kuid hinnanguliselt 20 protsenti ei pruugi meie rahvastikuregister tegelikkust adekvaatselt kajastada,» sõnas ta.

Ansip lisas, et enne viimaste päevade tuhinat oli poolikult loetletud inimesi umbes 60 000.

Jooksvast arvestusest on seni jäetud rangelt välja need ankeedid, mis on küll lõpetatud, ent mille leibkonnaankeet tervikuna on lõpetamata.

«Näiteks laste ankeedid on täidetud, aga pereisa ankeet on jäänud täitmata ning seega jäänud ka terve komplekt kinnitamata. Lapsed on aga sellegipoolest loendatud,» selgitas statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Täna südaöösel lõppes kuu aega kestnud e-rahvaloendus, mille käigus täitis isikuandmete ankeedi esialgsetel andmetel 815 467 inimest.

REL2011 kommunikatsioonispetsialist Karin Volmer ütles Postimehele, et korrastatud e-andmed peaks saabuma hiljemalt esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles