Kohus pani salasigarettidega kaubitsenud vanaproua nädalaks trellide taha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid.
Salasigaretid. Foto: Toomas Huik.

Eile taotles Ida prefektuur aresti vanaprouale, keda politsei on korduvalt karistanud Eesti Vabariigi maksumärkideta sigarettide käitlemise eest. Kohus määras naisele karistuseks seitse päeva.

Esmaspäeval, 30. jaanuaril peeti Kohtla-Järvel Ahtmes kinni 75-aastane Elena, kes omas käitlemiseks 38 pakki Eesti Vabariigi maksumärkideta sigaretti. Hilisemal läbiotsimisel proua elukohas avastati veel 73 pakki Eesti Vabariigi maksumärkideta sigaretti.

Prouat on eelnevalt karistatud samalaadsete rikkumiste eest rahatrahvidega, mis aga ei ole mõjutanud teda õiguskuulekalt käituma ja nii taotles Jõhvi politseijaoskonna vanemväärteomenetleja prouale karistusena 15 päeva aresti. Kohtuotsusega määrati Elenale seitse päeva aresti.

 Jõhvi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Annika Elm selgitas, et sellistele süstemaatilistele rikkujatele taotletakse kindlasti areste ja käesoleva aasta algusest on võimalik ka isiku nõusolekul rakendada üldkasulikku tööd.

«Möödunud aastal konfiskeeriti Jõhvi jaoskonna poolt kokku 6826 pakki Eesti Vabariigi maksumärkideta sigaretti ning ka käesoleval aastal võitlus salasigarettide vastu jätkub,» lisas Elm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles