Kapo täpsustas Indrek Põdrale esitatud kahtlustust

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitsei hoone Tallinnas Tõnismäel
Eesti kaitsepolitsei hoone Tallinnas Tõnismäel Foto: Toomas Huik

Kapo esitas altkäemaksu võtmise kahtlusega uurimise all olevale kaitsepolitseiameti endisele ametnikule Indrek Põdrale uue kahtlustuse.

Riigiprokurör Heili Sepp ütles Postimehele, et täpsustati neid kuriteoepisoode, milles Põtra kahtlustatakse. «Kahtlustus on ulatuslik ja käsitleb pika aja vältel toime pandud konkreetseid tegusid,» ütles Sepp.

Menetlust tema sõnul kahtlustuse täpsustamine iseenesest ei muuda: «Kõik on seni toimunud ja toimub ka praegu plaanipäraselt, nagu olulise tähtsusega kriminaalasjades ikka.»
«Indrek Põder andis kahtlustuse kohta ülekuulamisel ütluste näol oma selgitused ja neid kontrollitakse jätkuva uurimise käigus,» sõnas riigiprokurör.

«Indrek Põdra ülekuulamine toimus pausidega mitmel päeval nii eelmisel kui sel nädalal,» ütles Sepp. Tema sõnul on nii ulatuslik ülekuulamine kahtlustuse mahu ja detailirohkuse juures igati arusaadav. «Kõik viidi läbi rahulikus, mõistlikus ja töises õhkkonnas,» lisas ta, kuid jättis täpsustamata, kas Põder ülekuulamise käigus ka mingigi osa süüst omaks võttis.

21. detsembril vahistatud Põtra kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, samas kriminaalasjas on esitatud kahtlustus ka politsei sisekontrolli büroo juhile Meelis Tanielile. Kokku on kriminaalasjas kahtlustatavaid üle kümne, enamikku kahtlustatakse altkäemaksu andmises, vahendamises ja võtmisele kaasaaitamises. Peale Põdra viibis kuu aega vahi all veel üks isik. Põder on siiani vahi all, ringkonnakohus tema vabastamise taotlust ei rahuldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles