Eesti ja Soome sõlmisid kaitsekoostöö raamleppe

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Mart Laar.
Kaitseminister Mart Laar. Foto: Andres Haabu

Kaitseminister Mart Laar sõlmis täna Brüsselis oma Soome kolleegi Stefan Walliniga kahe riigi vahelise kaitsekoostöö raamdokumendi, mis paneb paika kaitsekoostöö peamised valdkonnad aastateks 2012-2015.

Kaitseminister Laari sõnul suurendab Soome ja Eesti põhjalikum kaitsekoostöö veelgi turvalisust Läänemere regioonis, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Ühtlasi annab meie põhjanaabritega info vahetamine ja kogemuste jagamine hoogu juurde targa kaitse kontseptsiooni ellurakendamisele mitte ainult NATOs, vaid ka NATO ja partnerriikide vahel,» sõnas Laar.

Täna sõlmitud raamdokument paneb paika Eesti ja Soome vahelise kaitsekoostöö peamised eesmärgid ja valdkonnad järgmiseks neljaks aastaks. Leppe alusel jätkatakse senist infovahetust Läänemere julgeoluolukorra, kaitseplaneerimise, sõjaliste võimete arendamise, kaitsealase teadus-arendustegevuse ning küberkaitse vallas.

Samuti jätkatakse koostööd kaitseväelaste hariduse, õppuste ning Euroopa Liidu lahingugruppide ja NATO reageerimisjõudude vallas.

Kaitseminister Laar osaleb täna ja homme Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumisel. Lisaks alliansi kaitseministrite kohtumisele toimus täna Brüsselis ka Põhjala Grupi kaitseministrite kohtumine, kus Balti riikide, Põhjamaade, Suurbritannia, Hollandi, Saksamaa ja Poola ministrid arutasid riikidevahelise kaitsekoostöö tihendamist.

Samuti kohtus Laar täna ka Bulgaaria kaitseministri Anu Angueloviga, et arutada küberkaitsega seotud küsimusi.

Kaitseministrit saadavad Brüsselis Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ja kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri kohusetäitja Jonatan Vseviov.

Laupäeval osalevad kaitseminister Laar ja brigaadikindral Terras Müncheni julgeolekukonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles