Halonen: eestlased pole Soomes häirivaks muutunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen
Soome president Tarja Halonen Foto: SCANPIX

Soome president Tarja Halonen kinnitas ETV saates «Kahekõne», et kuigi eestlased panevad Soomes toime palju kuritegusid, ei ole nende kohalolu häirivaks muutunud.

Intervjueerija küsimusele, kas Soome kolinud eestlased, kes muuhulgas paistavad silma kuritegevusega, on häirivaks muutunud, vastas Halonen, et see pole kindlasti nii ja võrdles nende olukorda soomlastega paarikümne aasta taguses Rootsis, kuna immigrantidel on alati raske.

«On tõsi, et immigrantidel, kes äsja riiki kolisid, on suurem tõenäosus sattuda raskustesse – selles mõttes ütleksin, et see on mitte normaalne, aga tavaline,» ütles Halonen ja lisas, et üldiselt on eestlased soomlaste jaoks väga teretulnud naabrid.

«Meile meeldib, et olete osavad ja maitsekad kõiges, mida teete – selles mõttes ütleksin, et enamik soomlasi peab teid väga headeks naabriteks. Muidugi on nii Eestis kui Soomes neid, kes tahaksid uksed ja aknad sulged ja loota, et keegi neid ei näe.»

«Ütlen kõigile Soome läinud eestlastele: palun ühinege ametiühingutega! Kui tulite ka lühemaks ajaks, tulge ja õppige, kuidas ametiühingud ja meie võimud töötavad,» kutsus ta eestlasi üles ja lisas, et inimesi on lihtne uues riigis ära kasutada, kui nad oma õigusi ei tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles