Politsei pidas kinni Aaspere postkontori röövimises kahtlustatavad isikud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere postkontor.
Aaspere postkontor. Foto: Teet Suur

Ida Politseiprefektuuri Rakvere osakonna politseinikud pidasid täna hommikul kinni kolm noormeest (18-aastane ja kaks 19-aastast), keda on alust kahtlustada 8. jaanuaril toimunud Aaspere postkontori röövimises.


Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Liina Pikma sõnul on tegemist Lääne-Virumaalt pärit isikutega, kes on varem kriminaalkorras karistamata, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Homme taotleb prokurör kohtult luba kahtlustatavate vahistamiseks eeluurimise ajaks, kuna arvestades nende teo raskusastet ja sellele seadusega määratud karistuse pikkust on tõenäosus, et vabadused viibides võivad nad tulenevalt võimaliku karistuse kartusest hoiduda kõrvale kohtueelsest menetlusest või jätkata uute kuritegude toimepanemist, üsnagi suur.

Prokuröri sõnul jõuti kahtlustatavatele jälile tänu Rakvere kriminaaltalituse töötajate oskuslikule tegutsemisele.

8. jaanuari hommikul peale kella kümmet sisenesid kaks mustades maskides meest Lääne-Virumaal Haljala vallas Aaspere külas asuvasse postkontorisse ja nõudsid relvataolise esemega ähvardades klienditeenindajalt raha. Pärast raha saamist lahkusid isikud sündmuskohalt. Rööviga tekitatud kahju on veidi üle 40 000 krooni.

Röövi ajal oli postkontoris klienditeenindaja, kes vahejuhtumis vigastada ei saanud.

Sündmuse kõikide asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist, kui see on toime pandud grupi poolt relvana kasutatava esemega ähvardades ja näo varjamisega maskiga.

Röövimise eest näeb karistusseadustik ette kohtus süüdimõistmisel kuni viieteistaastase vangistuse.

«Kuna viimasel ajal on sagenenud röövimised kaubandus- ja teenindusettevõtetest, siis nendes kohtades tuleb oma vara kaitsmisel mõelda turvalisuse tõstmisele. Kuritegude ennetamiseks ja ärahoidmiseks aitab videovalvesüsteemi või turvasignalisatsiooni paigaldamisest,» ütles Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna Rakvere kriminaaltalituse juht Kalmer Pere. Samuti soovitab politsei võimaliku kahju vähendamiseks mitte hoidma suuri sularaha summasid kassades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles