Kiisler muretseb registriandmete täpsuse pärast

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Liis Treimann

Regionaalminister Siim Kiisler muretseb selle üle, et inimesed ei avalda eri põhjustel elanikeregistris oma õigeid elukohaandmeid, muuhulgas põhjustavad seda hariduse valdkonda reguleerivad aktid.

Minister saatis haridusminister Jaak Aaviksoole jaanuaris kirja, milles palub end kaasata rahvastikuregistris elukoha andmete kasutamisega seotud õigusaktide eelnõude väljatöötamisse. Tema eesmärk on saavutada tulemus, et registrisse kantud elukoha andmed vastaksid isikute tegelikule elukohale ning isikute kooli ja lasteaia valik ei oleks sõltuvuses ainult ebaõigest elukohakandest.

Kiisler viitas, et põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi määrab linn või vald lapsele kodukohajärgse kooli rahvastikuregistri järgi. «Samas on tõusetunud probleemid sellest, et isiku rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmed ning reaalne vajadus ja soov lapse koolieelse lasteasutuse või kooli valikul ei pruugi omavahel vastavuses olla. Kuna kogu see süsteem on aga üles ehitatud üheselt vaid rahvastikuregistri elukohale, siis üritavad isikud saada endale sobivat lahendust läbi elukoha registreeringu sobivasse linna, valda või Tallinna linnaossa, mis aga omakorda tekitab valesid andmeid rahvastikuregistris,» kirjutas Kiisler.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva ütles Postimehele, et praegu ministeeriumil põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse vastavat muudatust kavas ei ole. «Tulevikus elukohta puudutavate õigusaktide muutmisel kaasame siseministeeriumi, et koos kõige paremaid lahendusi leida,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles