Poola külmutas ACTA ratifitseerimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola peaminister Donald Tusk ütles reedel, et Varssavi külmutab võltsimisvastase kaubandusleppe (ACTA) ratifitseerimise riigis nii tänavail kui ka internetis puhkenud massimeeleavalduste tõttu.

«Minu arvates on ratifitseerimise vastu esitatud argumendid õigustatud,» ütles ta ajakirjanikele.

«ACTA allkirjastamisega ei kaasnenud piisavalt konsultatsioone kõigiga, kes selles protsessis osalevad,» ütles Tusk ja lisas, et peab laiapõhjalisi arutelusid edasiste sammude üle.

«ACTA ratifitseerimise protsess on külmutatud senikaua, kuni me ei ole oma kahtlustest üle saanud. See nõuab tõenäoliselt uut Poola seadust. Me ei saa ka välistada, et seda seadust ei kiideta lõpuks heaks,» rääkis Tusk.

Kuigi kommunikatsiooniminister Michal Boni ja kultuuriminister pidasid seaduseelnõu küsimuses konsultatsioone plaadifirmade ja kommertsmeediaga, on internetikasutajaid esindavatest gruppidest mööda minemine avalikku nördimust tekitanud.

Lisaks meeleavaldustele ründasid häkkerite rühmitused Anonymous ja Polish Underground ka Poola presidendi, parlamendi, välis- ja kultuuriministrite ning politsei peakorteri kodulehekülge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles