Mõned rahvasaadikud vaevad isikliku abilise vajalikkust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmed kuulavad jõuluvana etteastet.
Riigikogu liikmed kuulavad jõuluvana etteastet. Foto: Peeter Langovits

Eesti on üks väheseid maailma riike, kus parlamendisaadikutel pole isiklikku assistenti – opositsioon peab sellise ametikoha loomist vajalikuks, kuid riigi rahakotti hoidev võimuliit nimetab ideed raiskamiseks, kirjutab Õhtuleht.

«Võin kinnitada, et tööd teevad rahvaesindajad kõvasti. Tavalise 40tunnise töönädala sisse riigikogu liikmete tegevus mitte kuidagi ära ei mahu,» rääkis keskerakondlasest riigikogu liige Heimar Lenk. «Kohutavalt palju võtab aega info hankimine, kogumine, süstematiseerimine, vastuste otsimine valijate kirjadele ja nii edasi, siis assistendi abi oleks saadikule hädavajalik.»

«Ühtepidi ei tahaks riigiametnike baasi suurendada, kuid samas, olgem ausad, võimaldaks see tõsta eriti just opositsiooniliste fraktsioonide ja saadikute töö kvaliteeti,» lisas sotsiaaldemokraat Andres Anvelt. «Koalitsioonierakondade seadusloome taga on ministeeriumiaparaadid ja seetõttu lastakse opositsiooni eelnõud tihtipeale auklikuks põhjendusega, et kvaliteet on kehvakene, aga muidu tore seadus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles