Ahelavariisse Helsingi lähistel sattus üle saja auto

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahelavarii Soomes Helsingist Utsjoki poole suunduval Lahdenväylä maanteel.
Ahelavarii Soomes Helsingist Utsjoki poole suunduval Lahdenväylä maanteel. Foto: SCANPIX

Helsingi lähiümbruse liikluses oli eile viimaste aastate kõige hullem päev, kui lumetuisk halvendas libedatel teedel nähtavust.

Politsei registreeris paarsada kokkupõrget, haiglatesse viidi mitukümmend inimest, vahendas yle.fi. Ükski inimene õnneks surma ei saanud.

Kõige hullem õnnetus juhtus Kirde-Helsingis Jakomäki piirkonnas Lahdenväylä maanteel, kus ahelavariisse sattus sadakond autot. Lahdenväylä Helsingisse suunduv teepool oli Kehä I ja Kehä III vahel liiklusele suletud mitu tundi.

Lahdenväyläl sõitnud Lasse Petrell rääkis Soome ringhäälingule, et temast eespool oli näha 30-40 autot, sama palju paistis taga.

Tema ise oli üks väheseid, kes polnud teistega kokku sõitnud ja kellele polnud keegi otsa põrutanud. Petrell jäi lihtsalt keset autodesumma.

Mingil hetkel seiskus liiklus koguni mõlemas suunas.

Politseist kinnitati Iltalehtile, et Lahdenväylä autodesummas oli 100-200 masinat, Kehä III peal ligi 50.

Lahdenväylä ahelavariist on olemas video, mille teinud mees rääkis Iltalehtile, et filmis ümbrust samas autos istunud Kanadast pärit sõbrale, et sel jääks mälestus Soome talvest. Seejärel sattusid mehed aga ootamatult avariisse, kuid soomlane jätkas filmimist.

Videost kostab mahlakat ropendamist, selle vältimiseks võib hääle maha võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles