SNC: Homsi pommitamises hukkus 260 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjaväe rünnakus tõsiselt kannatada saanud elumaja Rastenis, mis asub Homsi lähedal.
Süüria sõjaväe rünnakus tõsiselt kannatada saanud elumaja Rastenis, mis asub Homsi lähedal. Foto: SCANPIX

Süüria armee jätkas riigi keskosas asuva Homsi linna pommitamist ka täna hommikul, kokku on ülestõusu «kõige hirmsamas veresaunas» saanud surma vähemalt 260 tsiviilisikut, teatas opositsiooniline Süüria Rahvusnõukogu (SNC).

SNC kutsus oma tänases pöördumises maailma tegutsema ning nõudis, et Venemaa muudaks oma seisukohti ja mõistaks president Bashar al-Assadi režiimi hukka.

«Ööl vastu laupäeva pani Assadi režiim toime ühe kõige hirmsama veresauna alates Süüria ülestõusu puhkemisest eelmise aasta märtsis,» teatas SNC avalduses. «Assadi väed pommitasid huupi Homsi elurajoone, teiste seas Khaldiyehit ja Qusuri, kus sai surma vähemalt 260 ja haavata sadu tsiviilisikuid.»

«Süüria Rahvusnõukogu kutsub kogu maailma võtma midagi ette, et peatada süütute süürlaste vastased tapatalgud. SNC nõuab ka, et Venemaa mõistaks selgesõnaliselt hukka Süüria režiimi ning nõuaks tapatalgute lõpetamist ja demokraatlikke valimisi,» märkis SNC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles