ELF: Eesti keskkonnaalane tulemuslikkus sai põhjusega halva hinde

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hallrästa munadega pesa.
Pildil hallrästa munadega pesa. Foto: Alvar Maidla / Postimees

USA Yale’i ja Columbia ülikooli keskkonnaga tegelevate uurimisinstituutide koostatud maailma riikide keskkonnaalase tulemuslikkuse indeksis Eestile antud karm hinnang on ilmselt põhjendatud, leiab.Eestimaa Looduse Fondi (ELF) juhatuse esimees Jüri-Ott Salm.

Salm ütles ERR Uudiste kommentaaripalvele vastates, et kuna ELF pole veel jõudnud ennast kurssi viia hinnangu metoodikaga, ei ole võimalik veel uuringule hinnangut anda.

«Küll aga on Eestil põhjust olla viimaste seas – teatavasti on Eesti maailmas esikahekümne seas CO2 heitmete koguste osas, arvestades emiteeritud CO2 hulka elaniku kohta,» märkis ta.

ELFi juhi sõnul on selles oluline osa põlevkivienergeetikal ja põlevkivi järjest suureneval kasutamisel, mis toob omakorda kaasa ka raiskava veekasutuse.

ELFi hinnangul on metsanduses toimuvad arengud eelkõige majanduslike huvide kesksed ega arvesta piisavalt vajadustega metsade elurikkuse säilimiseks, samuti on organisatsiooni arvates probleemne ka merealade kasutuse ja kaitse korraldamine, põllumajandusest tuleneva reostuskoormuse ohjamine ja Eesti elurikkuse kaitse korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles