Anvelt: pigem 10 süüdlast vabaduses, kui üks süütu kinnimajas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu õiguskomisjoni liikme Andres Anvelti (SDE) veendumusel peab Euroopa vahistamismäärust käsitledes kindlasti vältima olukordi, kus vangi võib sattuda süütu inimene, kuid uurijate lohakuse tõttu tuleb seda siiski ette.

ETV saates «Pealtnägija» kajastust leidnud narkoparuniks tembeldatud ja üheksaks kuuks Soome vanglasse pandud Neeme Lauritsa juhtumi kohta ütles endine kriminaalpolitseinik, et kuigi selliseid juhuseid juhtub harva, nagu ka siseriiklikuid alusetuid vahistamisi, juhtub neid ikka ja tegu on nende puhul enamjaolt uurijate pealiskaudsuse või vahest ka lohakusega, vahendab ERR Uudised.

«Kindlasti mängib siin olulist rolli prokuratuuri järelevalve uurijate toimingute ja taotluste üle. Ka siin peab kehtima printsiip, et pigem 10 süüdlast vabaduses, kui üks süütu kinnimajas,» ütles Anvelt.

Ta rõhutas, et keegi ei käsi Eesti uurijatel pimesi tööd teha ning alati on võimalik küsida täiendavat informatsiooni ning «Pealtnägijas» näidatuga sarnanevasse olukorda sattudes tuleks kohe endale advokaat võtta, mitte end ise esindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles