Pakane paneb rongid hilinema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine raudtee.
Lumine raudtee. Foto: Sille Annuk / Postimees

Külma ilma tõttu on täna hilinenud juba kolm Edelaraudtee reisi, kuna rööpad ja seadmed ei pea pakasele vastu.

«Põhjus on see, mis on meil akna taga,» vastas Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd küsimusele, miks rongid hilinevad. Ta selgitas, et rongid hilinevad, kuna külm mõjutab seadmeid ning Lõuna-Eestis oli ka üks rööpamurd.

Tallinna-Viljandi rongi väljumine hilines ligi tund aega Oherdi sõnul seetõttu, et ühes jaamas seadmed külma tõttu ei töötanud. «Seadmed hakkavad külma käes tõrkuma,» tõdes Oherd.

Ta tunnistas, et käredate külmade jätkumisel pole välistatud see, et ka edaspidi rongid hilinevad. «Omalt poolt oleme kõik ette võtnud, et seda suhteliselt vähe esineda võiks, aga nii madalate temperatuuride puhul ei ole välistatud, et analoogilisi rikkeid võib ette tulla.»

Oherdi sõnul pole võimalik öelda, milliste miinuskraadide juures hakkava seadmed ja rööpad üles ütlema. «Aga kui eelmist talve meelde tuletada, siis need külmamurrud olid külmal ajal üpris sagedased. Aga kus ja millal tuleb järgmine, ei suuda keegi ette ennustada. See on asi, millega tegeletakse jooksvalt,» sõnas Oherd.

Ka juhul, kui rong seadme- või rööparikke tõttu edasi sõita ei saa, siis rongireisijatel tema sõnul külma karta ei tule. «Vagunid olid köetud, mootorid käivad. Praeguse ilmaga seisma jättes pole enam 100protsendilist garantiid, et ta uuesti käia saab.»

Edelaraudtee teatel on täna hilinenud kolm rongi. Täna hommikul avastati Eesti Raudtee taristul Põlva ja Vastse-Kuuste jaamade vahel rööpa külmamurd, mille tõttu on Tallinna-Põlva-Koidula reis lükkus kahe tunni võrra edasi.

Tallinn-Viljandi rong (reis nr 0041) väljus Võhmas 55minutilise hilinemisega.

Valga-Tallinna rong (reis nr 0211) väljus Kärknast kaheksaminutilise hilinemisega.

Info rongide hilinemiste kohta on nähtav aadressil gsm.edel.ee, mis on kättesaadav ka internetiühendusega mobiiltelefonides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles