Venemaa süüdistas Julgeolekunõukogu vetos lääneriike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Gennadi Gatilov
Vene asevälisminister Gennadi Gatilov Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistas täna lääneriike ÜRO Julgeolekunõukogu suutmatuses võtta vastu Süüria vägivalda taunivat resolutsiooni, öeldes, et lääs ei pingutanud piisavalt konsensuse saavutamise nimel.

«Süüria resolutsiooni autorid ei soovinud paraku pingutada ja konsensust saavutada,» kirjutas Vene asevälisminister Gennadi Gatilov suhtluskeskkonnas Twitter. «Tulemus on teada.»

ÜRO Julgeolekunõukogus kukkus Süüria vägivalda hukka mõistev resolutsioon eile läbi Venemaa ja Hiina veto tõttu. Ka eelmise aasta oktoobris ei suutnud Julgeolekunõukogu Süüria-resolutsiooni vastu võtta Moskva ja Pekingi vastuseisu tõttu.

Venemaa suursaadik ÜRO-s Vitali Tšurkin nimetas resolutsioonieelnõud «tasakaalustamatuks» ning süüdistas läänt katses kukutada Süüria presidenti Bashar al-Assadi.

Lääneriikide valitsused reageerisid vetole raevukalt, USA suursaadik ÜRO-s Susan Rice märkis, et Venemaa ja Hiina «on jäänud kindlaks oma valmiduses reeta Süüria rahvas ja kaitsta argpükslikku türanni».

Teisipäeval sõidab Damaskusesse Vene välisminister Sergei Lavrov, keda saadab Vene välisluure (SVR) juht Mihhail Fradkov.

Gatilov ütles eile, et visiidi eesmärk on leida Süüria kriisile poliitiline lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles