Millest tuli meelemuutus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: Toomas Huik

Märgid, et sotsiaalminister Maret Maripuu ministritee lõpeb tagasiastumisega, olid ilmsed juba aasta alguses. Eilne käik tuli aga ootamatult ka riigikogu reformierakondlastest liikmetele.


Kuu aja pärast ministrikoha üle andev Maret Maripuu ei soovinud otsuse tagamaid Postimehele eile avada ja teatas, et ütles riigikogu ees kõik, mis tal öelda on.



Postimehe andmetel kuulis Reformierakonna «operatiivjuhtimise osakond» ehk peaminister Andrus Ansip ja tema lähikondlased Maripuu otsusest juba läinud nädalal. Plaani osaks oli ka ära oodata umbusaldus, mille suhtes oldi kindlad, et see läbi ei lähe.



Otsustajate loogika Maripuu minna laskmisel oli lihtne – oli näha, et ristiretk tema vastu ei vaibu, kõigi silmis on põhisüüdlaseks just tema ning muud asjad oleks jäänud selle saaga tõttu lihtsalt takerduma.



Ees on aga keeruline aeg – tuleb teha suuri kärpeid. Reformierakond lähtus ka lootusest, mis seotud nende kahe eksministri tagasiastumisega – ei tagasi­astunud Signe Kivi ega ka Jürgen Ligi pole jäänud kaotajaks. Nii on lootus, et rahvas andestab kunagi ka Maripuule ja tema poliitkarjäär saab jätkuda. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles