Eile ja täna öösel hukkus tulekahjus kolm inimest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile ja täna öösel toimusid Saaremaal ja Tartumaal tulekahjud, kus hukkus kolm inimest.

Eile kell 13.58 teatati häirekeskusele tulekahjust Tartus Piiri tänaval ühes korterelamus, kus teise korruse ühetoalises korteris põles diivan ja paar ruutmeetrit põrandat.

Põlevast korterist leiti seni tuvastamata hukkunud meesterahvas. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Saaremaal Leisis puhkes eile hilisõhtul tulekahju elumajas. Häirekeskus sai teate tulekahjust Leisi alevikus Kalda tänaval kell 23.15. Päästjate kohale jõudes oli koridor leekides ning maja suitsu täis. Majas olnud meesterahvas sai ise välja ning üritas naabrite sõnul põlengut kustutada. Mees sai põletushaavu ning kiirabi viis ta haiglasse. Majja sisenenud päästjad leidsid ühest magamistoast voodist vanema hukkunud naise.

Tulekahju levis koridorist ka kööki ja pööningule. Tulekahjustusi sai kolmandik majast, ülejäänud ruumid said kuuma-, suitsu- ja veekahjustusi. Majas oli elutoas olemas suitsuandur, mis oli kuumuse tõttu sulanud ja laest alla kukkunud.

Sündmuskohal töötasid päästjad Leisi, Orissaare ja Kuressaare komandodest ning Valjala vabatahtlikud. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 0.05 ja kustutati kell 1.30. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Täna öösel kell 3.06 teatati, et Tartumaal Konguta vallas Kobilu külas põleb kahekorruseline elumaja. Kohale saadeti päästemeeskonnad Puhja, Elva ja Tartu komandost ning kustutustöid suundus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Päästjate kohale saabumise ajal põles kahekorruseline kortermaja lausleegis. Kaks alumise korruse elanikku olid majast iseseisvalt välja pääsenud. Kustutustööde käigus leiti hoone teise korruse korterist hukkunud meesterahvas.

Tulekahju tagajärjel pool hoonest praktiliselt hävis ning ülejäänu sai suuri veekahjustusi.

Päästekeskuse menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. Möödunud nädalavahetusel hukkus Tartu linnas teinegi mees tulekahjus, mille põhjustas suitsetamine.

Päästetöötajad juhivad tungivalt tähelepanu, et üle poolte hukkunuga lõppenud tuleõnnetustest saavad alguse hooletust suitsetamisest. Sigaret tuleb pärast suitsetamist hoolikalt kustutada ning ohutum on suitsetada eluruumidest väljas. Diivanil või tugitoolis pikutades suitsu teha on eluohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles