Ivor Onksion lahkus Keskerakonnast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivor Onksion enne tööpäeva algust Püha Miikali koolis.
Ivor Onksion enne tööpäeva algust Püha Miikali koolis. Foto: Liis Treimann/Postimees

Keskerakond teatas, et Ivor Onksion esitas 3. veebruaril Äriregistri portaali vahendusel avalduse lahkumaks nende erakonnast. Onksion jõudis Keskerakonna liige olla vaid ligi neli kuud.

«Tuleb aru saada, et noormees oli avalikkuse tugeva surve all ning ega tal lihtne pole olnud,» kommenteeris Keskerakonna peasekretär Priit Toobal Onksioni välja astumist erakonnast. Onksion jõudis Keskerakonna liige olla vaid ligi neli kuud. Varem kuulus ta Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Hannes Rummu elektronkirjadega seotud kuriteoepisoodi menetlemise raames kuulati Onksion kahtlustatavana üle. Teda kahtlustatakse eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises.

Kaitsepolitsei ametnikud leidsid Keskerakonna bürood läbi otsides Priit Toobali kabinetist koti Euroopa Liidu Eesti esinduse juhi Hannes Rummu kirjavahetusega. Keskerakonna teatel sattus  Hannes Rummu erakirjavahetus nende büroosse, kuna need tõi sinna endine sots Ivor Onksion, kes töötas Tallinna linnavolikogus volikogu aseesimehe, sotsi Jaak Juske nõunikuna. Onksioni avalduse kohaselt nende materjalide sisu oli ka üheks põhjuseks, miks ta pidas õigemaks sotsiaaldemokraatide seast lahkuda.

«Need materjalid vedelesid fraktsioonis laua peal ja neid lugesid kõik, kes seda soovisid. Kuna mina kirjutan kaastööd ajalehele Kesknädal juba möödunud aasta veebruarikuust, siis esialgu mõtlesin, et nendes materjalides oleva info vastu võiks Kesknädal huvi tunda ning viisin need Keskerakonna büroosse,» teatas Ivor Onksion kirjaskandaali alguses Keskerakonna vahendusel.  Ta lisas, et Priit Toobal ei soovitanud neid avaldada, kuna Keskerakonnal on sotsidega sõbralik koostöö. «Olin sellega ka ise nõus,» selgitas Onksion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles